עמוד הבית > משפחת האבות > סיפורי יצחקעמוד הבית > מקרא באמנות > אברהם, יצחק ויעקב


 
אליעזר ורבקה על עין המים | צייר: גוסטב דורה
 


אליעזר ורבקה על עין המים

מציורי התנ"ך של גוסטב דורה, צייר צרפתי בן המאה ה 19. התמונה מתארת את המסופר בבראשית כ"ד. אליעזר עבד אברהם נשלח להביא אישה ליצחק. את רבקה, האישה המיועדת, הוא פוגש ליד הבאר והיא שואבת מים עבורו ועבור גמליו. "ותאמר שתה אדני, ותמהר ותרד כדה..." (בראשית, כד, יח).


לתמונה מוגדלת


פגישתם של רבקה ועבד אברהם ממוסגרת על ידי הקיר מימין והענפים למעלה היוצרים מעין קשת של שער, ונראה שגופה של רבקה משלים שער זה ויוצר את ה"עמוד" השמאלי. מאחורי סצנה מרכזית זו מתוארות "בנות אנשי העיר יצאת לשאב מים" (פס' י"ג).
גוסטב דורה יוצר בתמונה מרחב אמין. לפני הסצנה של עבד אברהם ורבקה ישנו חלל ריק המוביל אותנו לתוך המרחב, ומאחוריהן מתוארות דמויות קטנות יותר. ככל שהדמויות קרובות אלינו יותר כך הן מתוארות בצורה מפורטת, על תווי פניהן, הבעותיהן ולבושן. ככל שהדמויות רחוקות יותר כך הן מתוארות כצלליות, בקווים כלליים, ללא פרטים, באופן הנאמן לדרך בה ראייתנו תופסת אובייקטים במרחב.
גוסטב דורה מקדיש תשומת לב רבה לתיאור הפרטים השונים, מקפלי בגדיהן של הדמויות ועד לאבנים המונחות על הקרקע, והצללים המוטלים על ידי הגופים השונים.



אל האסופה ציורי התנ"ך של גוסטב דורה3

ביבליוגרפיה:
כותר: אליעזר ורבקה על עין המים
צייר: דורה, גוסטב
שם ספר: The Bible gallery
מחברים: Dore, Gustave ; Chambers, Talbot Wilson
תאריך: 1880
הוצאה לאור : Cassell
מאגר ספרות הקודש | מאגר מידע |
פורום | קהילת מורים | אחיתופל | מקראנט ילדים | מקראוידאו | חדש בתנ"ך
חברי מקראנט | צור קשר | עזרה | תמיכה טכנית


סנונית גשר מט"ח אבי חי מפמ"ר תנ"ך